كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد، ويتامينهاي A و B را از نيازهاي اصلي كودك در حال رشد دانست و گفت: اين ويتامينها در بيشتر موادغذايي مانند ماهي، گوشت قرمز، طيور، سبزيجات، غلات و لبنيات وجود دارد. علي اكبر كمالي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه نياز هر كودك خردسال به پروتئين 30 گرم در روز است، افزود: هر گرم پروتئين حدود 4/2 كيلوكالري انرژي تامين ميكند كه در ماهي، گوشت، تخم مرغ، شير و فرآوردههاي آن (پروتئين حيواني) و حبوبات مثل لوبيا و نخودفرنگي (پروتئين گياهي) موجود است.
مصرف كلسيم و آهن نيز از مهم ترين مواد غذايي در رژيم غذايي و مناسب براي تشكيل استخوانها و ساختار دندانها است. از آنجا كه دريافت ناكافي آهن موجب كم خوني ميشود، خردسالان نياز بيشتري به جذب آهن و كلسيم دارند كه با شير، ماهي، گوشت، جگر، تخم مرغ و سبزيجات سبز، غلات مثل گندم، سويا و نخود تامين ميشود.
منبع: مجله سلامت
نام خدا
دوازده امام ( ع )
اي يار با شهامت بگو تو از امامت
امامت خوش لقا دوازده پيشوا
آمده بعد از نبي اول ايشان علي
امام دوم حسن سوم حسين شهيد
چهارم زين العابدين
ادامه مطلب...
کشیدن و تاکید بر روی ترسیم چشمهای بزرگ در نقاشی افراد شکاک و مبتلا به «پارانویا» به چشم میخورد ولی در کودکان کم سن و سال تاکید بر روی چشمان و کشیدن چشمان درشت مبنی بر درک اهمیتی است، که کودک برای این عضو است.
آرایش چشمان هنگام طراحی معمولا در نقاشی دختران در زمان بلوغ دیده میشود، چشمهایی که پسران میکشند سادهتر میباشد و پسران چشمها را با حالتی درنده و وحشی میکشند.هیچکس انتظار ندارد، که بازوها را در نقاشی کودکان زیر ۴ سال ببیند، ولی به این فقدان در سنین بالای ۶ سال باید توجه بیشتری کرد و اگر همین مورد در سنین بالای ۱۰ سال بود احتیاج به توجه خاص دارد.
ادامه مطلب...
قوه تخیل ذهن بچه ها را باز می کند. شما به عنوان یکی از والدین ممکن است از همه ی مزایای قوه تخیل فعال آگاه نباشید. یک قوه تخیل فعال به کودک شما کمک می کند تاحس همدلی آن ها نسبت به دیگران شکوفا شود.
* مهارت های اجتماعی اش را افزایش دهد . * اعتماد به نفس پیدا کنند. * از لحاظ عقلانی سریع تر رشد یابند *مهارت های زبانی را تمرین کنند. * بر ترس هایشان غلبه می کنند
قوه تخیل ذهن بچه ها را باز می کند. شما به عنوان یکی از والدین ممکن است از همه ی مزایای قوه تخیل فعال آگاه نباشید. یک قوه تخیل فعال به کودک شما کمک می کند تاحس همدلی آن ها نسبت به دیگران شکوفا شود.
مهارت های اجتماعی اش را افزایش دهد.
ادامه مطلب...
هدف از اسباب بازی های آموزشی:
به طور کلی اسباب بازی های آموزشی دو هدف عمده دارند: یکی سرگرمی و دیگری توسعه مهارتهای کودکان. اولین هدف کاملا روشن است. کودکان دوست دارند که بازی کنند. بنابراین تمام اسباب بازیها به انضمام اسباب بازیهای آموزشی، برای کودکان جنبه سرگرمی دارند مگر اینکه کودک، خود تمایلی به بازی کردن نداشته باشد. دومین هدف اسباب بازی های آموزشی توسعه مهارتهای کودکان می باشد. اما این هدف برای همگان کاملا واضح و روشن نیست. بیشتر والدین فکر می کنند که تنها هدف اسباب بازی ها تفریح و سرگرمی است. آنها نمی دانند که اسباب بازی های آموزشی برای کمک به آموزش بهتر کودکان طراحی شده اند. به همین دلیل است که در انتخاب اسباب بازی، بیشتر اسباب بازی هایی که جنبه لوکس و فانتزی دارند را برای کودکانشان خریداری می نمایند.
ادامه مطلب...
1- تهیه و در اختیار گذاشتن انواع بازی ها ، کتابهای فکری متناسب با سنین کودکان، تشویق به انجام بازی های جسمی و فکری
2- انجام بازی های تقلیدی ، اجرای نمایشنامه و خواندن ترانه و حفظ اشعار
کودکانه
-3 تهیه و در اختیار گذاشتن انواع وسایل و روشهای نقاشی ، مجسمه سازی ،
شمع سازی و ...
-4 تشویق به شنیدن و درک موسیقی و تقویت مهارت شنوایی کودک.
ادامه مطلب...
ده نکته برای تربیت کودکان بدون استفاده از تنبیه بدنی
چه کار باید کرد :
جلوی خوتان را بگیرید و خون سرد باشید.
3- تنبیه بدنی باعث می شود که بچه ها عصبانی و رنجیده خاطر شده و احساس دشمنی کنند و بخواهند انتقام بگیرند.
چه کار باید کرد :
با گفتگو به بچه هایتان بیاموزید که آن ها اشتباه کرده اند. تا زمانی که آن ها کوچک هستند اطمینان حاصل کنید که آن ها قوانین خانواده را می فهمند. این قوانین شامل ایمنی، وقت خواب، وقت عذا خوردن یا هر مسئله ای که شما در باره آن احساس نیاز می کنید.
4- تنبیه بدنی می تواند کودکان را در باره شناخت درست و غلط به اشتباه بیاندازد. لذا در این باره فکر کنید که آیا این با معناست بچه ای را بزنی که او کسی دیگری را بزند.؟
ادامه مطلب...
طبق تحقيقات انجام شده دوره ي پيش دبستاني تاثيرات مثبتي بر رشد وسازگاري كودك دارد ميان يادگيري نوآموزاني كه دوره پيش دبستاني را سپري كرده اند وآنهايي كه اين دوره را نگذرانده اند چهار نمره اختلاف وجود دارد چرا كه اين دوره سبب آمادگي بيشتر براي حضور در مدرسه مي باشد اين نوآموزان از توانايي هاي بهتري نسب به سايرين در خواندن برخوردارند مهمترين عامل پيشرفت دانش آموزان در مدرسه بخصوص در پايه اول است يادگيري مهارتهايي چون سازگاري با محيط - دقت وتمركز حواس نظم پذيري ذهن هماهنگي ديداري حركتي ويادگيري جهت ها مفاهيمي است كه در دوره پيش دبستاني به خوبي آموزش داده مي شود در خصوص رشد هوش وتجارب كودكان نشان دهنده آن است كه 70%رشد ذهني كودكان در سنين 5 تا 8 سال صورت مي پذيرد بنابراين دوره هاي پيش دبستاني مي توانند تاثير به سزايي بر رشد همه جانبه كودك داشته باشند مشروط برآن كه مربيان مراكز با روان شناسي كودك و ويژگي هاي رشد وي در اين سنين آشنايي كامل داشته وامكانات ومحيط برگزاري چنين دوره هايي نيز مناسب رشد ذهني شناختي عاطفي واجتماعي كودكان باشد. |
ادامه مطلب...