بهار آمد
بهار آمد، گل آمد
نسرین و سنبل آمد
گل های سرخ و زیبا
در باغ خانه ی ما
چشمها را باز کردند
با خنده ناز کردند
بنفشه دسته دسته
کنار جو نشسته
در روز آفتابی
در آسمان آبی
پرنده ی خوش آواز
پر زد و کرد پرواز
بهار آمد، گل آمد
نسرین و سنبل آمد
بخش کودک و نوجوان تبیان
ماه به دور زمین می چرخد.
ماه 27 روز و 7 ساعت و 43 دقیقه و 11.6 ثانیه طول می کشد تا به دور زمین بچرخد و به نقطه ی اول خود برسد.
ماه تنها ماهواره ی طبیعی زمین است.
فاصله ی متوسط ماه تا زمین 384403 کیلومتر است.
بلندترین کوه موجود در ماه 4700 متر است، و حال آن که ارتفاع اورست 8848 متر است.
اولین شخصی که پا به ماه گذاشت نیل آرمسترانگ نام داشت.
سمتی از ماه که ما می توانیم از زمین آن را ببینیم طرف نزدیک و سمت دیگر طرف دور نام دارد.
ماه در روز بسیار گرم و در شب بسیار سرد است. دمای متوسط سطح ماه در روز 107 درجه ی سلسیوس و در شب 153- درجه ی سلسیوس است.
جذر و مد اساساً به علت نیروی گرانش کره ی ماه است.
ماه گرفتگی یا خسوف زمانی اتفاق می افتد که زمین بین ماه و خورشید قرار گیرد.
روزی پسری در باغ مشغول بازی و شادی بود. او به دنبال پروانه ها می دوید و سعی می کرد آن ها را بگیرد. او به گل های زیبا و رنگارنگ نگاه می کرد و لذت می برد.
پسر کوچولو قورباغه ای را دید که به این طرف و آن طرف می پرد. او به دنبالش دوید و قورباغه به داخل حوض پرید.
گاوی مشغول چریدن در باغ بود و مگسی مدام دور و بر او وزوز می کرد. گاو با دمش مگس را زد و او را از خود دور کرد.
پسرک از زیبایی طبیعت به وجد آمد و با خودش گفت: طبیعت واقعاً بی نظیر است و زیبایی اش همه را جذب خودش می کند.
ناگهان پسرک سنجابی را دید و به دنبالش دوید تا به گلی زیبا رسید. او خواست گل زیبا را بچیند که تیغ گل در دستش فرو رفت. پسرک جیغ می کشید و گریه می کرد و به سمت خانه می دوید.
مادرش تا او را دید پرسید: چه اتفاقی افتاده؟ چرا گریه می کنی؟ پسرک گفت: وقتی می خواستم گل بچینم تیغش در دستم رفت و حالا انگشتم خیلی درد می کند و می سوزد.
مادرش گفت: عزیزم تو کار اشتباهی انجام دادی. نباید گل ها را بکنی، فقط باید از زیبایی آن ها لذت ببری. بعلاوه تو نباید به طبیعت آسیب برسانی، بلکه باید در نگهداری و محافظت از آن تلاش کنی.
پسرک گفت: قول می دهم از این به بعد به نصیحت شما گوش کنم.
ترجمه:نعیمه درویشی
بخش کودک و نوجوان تبیان
واحد آموزش در پیشدبستانی ، فعالیت است. فعالیت برخلاف درس ،كه به واحد تدریس در دبستان و بالاتر ، اطلاق میشود ، نیاز به آغاز ، ادامه و پایان رسمی ندارد. در حقیقت فعالیتها به شكل باز اجرا شده ، به یك نتیجة قالبی نمیرسند. ولی ممكن است مدتها بعد بار دیگر آغاز شوند. این فعالیتها به طور كامل در اختیار معلم نیست بلكه او طرح آنها را ریخته ، مواد آن را در اختیار كودكان قرار داده ، برای آن مدت زمانی را تعیین میكند و حتی جهت آن را مشخص میكند ، اما اجرای بازی و تعیین محتوای آن و تحلیل نهایی بر عهدة كودكان است.
هر فعالیت یك واحد شمرده میشود. اغلب هر فعالیت ، از مجموعه فعالیتهای مرتبط تشكیل میگردد. كودك در یك روز مدرسه ، به ساختمانسازی با مكعب ، موزیك و نقل قصه كه همه به یك موضوع واحد مربوط میشوند ، سرگرم است ، و از روزی تا روز دیگر با چند كار پیاپی سرو كار دارد كه فعالیت هر روز شكل تكامل یافتة كار روز قبل است. مجموعة این فعالیتها و برنامهها باید طوری طراحی شوند تا ، مفاهیم و اندیشههای پایه به طور متناوب تكرار شوند ، به این هدف كه این مفاهیم كه ارزش اساسی و بنیادی در تشكیل مفاهیم بعدی دارند ، تحكیم و تعمیق گردند.
ادامه مطلب...
1_ این کودکان نمیتوانند حتی برای مدت کوتاهی، بدون حرکت در یک جا بمانند. حتی در شرایطی که آنها را مجبور به این کار کنند، مدام در جای خود تکان میخورند و با وسیلهای (دستههای صندلی یا ریشههای فرش) بازی میکنند. گاهی سر جای خود نیمخیز میشوند، میایستند و آرام و قرار ندارند.
2_ بهطور معمول آستانه توجه در این کودکان پایین است. یعنی وقتی مشغول کاری هستند، هر صدا و علامتی از اطراف میتواند توجه آنها را به سوی خود جلب کند. در واقع کودکان بیشفعال همیشه گوش به زنگ وقایع جانبی هستند.
3_ تمرکز در کودکان بیشفعال ضعیف است. این نشانه که در اصل مربوط به آستانه تحریک پایین در آنهاست، باعث میشود کودک نتواند ذهن خود را به موضوعهایی که نیاز به تمرکز دارند، معطوف کند.
4_ کودکان مبتلا به بیشفعالی معمولا کودکان پرخطری هستند. این کودکان از فعالیتهای پرخطر ترسی ندارند و معمولا آن را به راحتی انجام میدهند. مثلا بارها دیده شده که بدون ترس از افتادن، بدن خود را تا نیمه از پنجره ساختمان بیرون میبرند یا به راحتی و بدون ترس طبیعیای که کودکان از وسایل برنده مثل چاقو دارند، با این وسایل کار میکنند.
ادامه مطلب...
هدفها:
1- آشنا کردن کودکان با انواع پرندگانی که معمولاً در محیط زیست خود مشاهده می کنند ؛
2- یاد گرفتن نام پرندگان و اجزاء بدن پرندگان ؛
3- آشنایی با چگونگی تولد پرندگان و سر برآوردن از تخم ؛
4- آشنایی با چگونگی تغذیه نوزادان پرندگان بوسیله مادر و پدر و مفهوم خانواده پرندگان ؛
5- آشنایی با چگونگی ساختن آشیانه پرندگان و مراحل آن ؛
6- آشنا کردن کودکان با مفهوم کوچ پرندگان در زمستان به مناطق گرمسیرو بازگشت آنها در بهار ؛
7- آشنا کردن کودکان با مفهوم مراقبت از پرندگان و کمک به تغذیه آنها ؛
- مربیان عزیز باید در مناسبتهای مختلف و در هنگام فعالیتهای گوناگون ، اعم از بحث و گفت و گو، شعر ، قصه ، کاردستی ، فعالیتهای نمایشی ، گردشهای علمی و بازیهای گوناگون ، از مفاهیم و واژگان مختلف استفاده کنند.
ادامه مطلب...
یکی بود یکی نبود یک جنگل بودپر از درخت توی این جنگل بزرگ یک دسته فیل زندگی می کردند.که به همه حیوانات زور می گفتند و چون زیاد بودند و قوی، هر چه دستور می دادند، حیوانات جنگل ازترسشان اطاعت می کردند، روزی ازروزها، رئیس فیل ها که خیلی زورگو بود، چند تکه سنگ بزرگ توی آب رودخانه انداخت و آب رودخانه پشت سنگ ها جمع شد و بقیه رودخانه خشک شد. رییس فیل ها و چندفیل دیگر توی جنگل به راه افتادند و شیپور زدندکه ما اب رودخانه را به روی حیوانات جنگل بستیم. ازاین به بعد هرکس بخواهد اب بخورد، بایدهدیه یا غذایی برای فیل ها بیاورد، حیوانات جنگل انقدر برای فیل ها غذا و هدیه برده بودند تا اب بخورند که دیگر هدیه وغذایی نداشتند. ان ها تشنه بودند ونمی توانستند کاری بکنند. تا اینکه...
یکی ازخرگوش ها، همه حیوانات جنگل راجمع کرد زیر درختی بلند و گفت "من فکری دارم" یواش یواش به حیوانات گفت که می خواهد چه کنند. رفت به طرف دسته فیل ها و به رییس فیل ها گفت "من دوست ماه هستم، ماه دستور داده که اب رابرای حیوانات باز کنید. او از این کار شما عصبانی شده و گفته اگر به دستور او توجه نکنید، بلایی بزرگ برسر شما خواهد آورد و اگر می خواهید باور کنید ، امشب کنار رودخانه بیایید از آب ان بنوشید تا ببینید ماه چقدر عصبانی شده :
ادامه مطلب...
سندرم بيشفعالي، اختلالي است كه بيشتر وقتها در اثر كمبود توجه در كودكان بهوجود ميآيد. اين نوع سندرم، بيشتر در پسران ديده شده و از 3سالگي شروع ميشود اما تشخيص جدي آن از زماني است كه کودک به محيط مدرسه پا ميگذارد و ميتوان رفتار او را در كلاس درس، مورد بررسي قرارداد. اينگونه رفتارهاي بيشفعالانه بهطور معمول با عدم تمركز همراه است و نشانههاي دارد كه مهمترين آنها به شرح زير میباشد:
ـ ناتواني از يكجا نشستن و بيقراري در لحظههايي كه بايد آرام بنشيند
ـ قطع پيدرپي گفتوگو و مكالمهي بزرگترها
ـ انجام رفتارها و اعمالي كه به آنها كارهاي نسنجيده ميگوييم
ـ پاسخ دادن به سؤال، پيش از آنكه جملهي سؤالكننده به پايان برسد
ـ بيصبري و بيتحملي شديد بهنحوي كه هر آنچه طلب كرد، بايد در همان لحظه نيز آن را دريافت كند
ـ ناتواني در پيگيري مطلبها بهنحوي كه بيشتر كارها را در ميانه رها ميكند
ادامه مطلب...