بنفشه
کودکان نوآموزان مربیان پیش دبستانی
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 

بالاتر از سیاهی رنگی نیست
رنگ

 

این جمله وقتی به کار برده می‌شود که کسی در کاری که می خواهد انجام دهد، نهایت دشواری و سختی را در نظر گرفته باشد.

البته منظور ما سختی ای است که از روی اجبار باشد، یعنی شخص چاره ای ندارد جز این که آن کار را انجام دهد. در این‌ موارد اگر عاقبت بد کار را به شخص بگویند و بخواهند او را از انجام دادن آن کار منصرف کنند آن شخص جواب می دهد که : «بالاتر از سیاهی رنگی نیست.» سیاهی یعنی شکست یا نتیجه کار که دیگران تقریبا مطمئن هستند که خوب نیست اما کسی که این جواب را می دهد منظورش این است که از نتیجه ی کارش ترسی ندارد.

ریشه‌ی تاریخی این ضرب المثل را شاید بشود در کتاب یکی از داستان نویسان بزرگ کشورمان (نظامی) پیدا کنیم

 

 

این که این ضرب المثل دقیقاً از کجا آمده درست مشخص نیست اما معنی اش همین چیزی است که با هم خواندیم.

 

ریشه‌ی تاریخی این ضرب المثل را شاید بشود در کتاب یکی از داستان نویسان بزرگ کشورمان (نظامی) پیدا کنیم.

نظامی در یکی از داستان هایش به نام هفت پیکر این جمله ی" بالاتر از سیاهی رنگی نیست." را آورده است.

او در قسمتی از داستان اتفاق جالب و آموزنده ای از زندگی شخصی به نام بهرام گور ساسانی را تعریف می کند و این ضرب المثل را در آخر داستانش می آورد.

هفت رنگ است زیر هفت اورنگ            نیست بالاتر از سیاهی رنگ

 

بخش کودک و نوجوان تبیان

نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 

من چه قدر خوشحالم؟ چه قدر ناراحت؟
خوشحالی

 

یادت باشد که حس های تو هم کم و زیاد دارد. تو بعضی وقت ها خیلی غمگینی و گاهی کم. بعضی وقت ها خیلی خوش حالی وبعضی وقت ها فقط کمی خوش حالی. تازه بعضی وقت ها ممکن است نه خوشحال باشی و نه غمگین. حالا بگو که اگر اتفاق هایی که می گویم برایت بیفتد خوش حال می شوی یا غمگین؟ خیلی غمگین می شوی یا خیلی خوشحال؟

 

حس های دیگران

فکر کن که موقع بازی حواست نبوده ویکی از استکان های مامان را شکسته ای. خب معلوم است که مامان از دستت عصبانی می شود. اما چه قدر عصبانی؟ کم عصبانی می شود؟ خیلی کم عصبانی می شود؟ نه کم نه زیاد عصبانی می شود؟ زیاد عصبانی می شود؟خیلی زیاد عصبانی می شود؟ این ها خیلی با هم فرق دارد، اگر تو فکر کنی مامان خیلی عصبانی شده است، احساس خیلی بدی به تو دست می دهد، اما ممکن است مامان فقط " کمی" عصبانی شده باشد.

فکر کن که وقت نکرده ای یکی از ده مسأله ریاضی که معلم داده را حل کنی. فکر می کنی معلمت چه حسی دارد؟ عصبانی است؟ خیلی عصبانی است؟ کم عصبانی است؟

فکر کن دوستت در درس فارسی نمره اش کمتر از بقیه شده است. به نظرت او الان چه قدر غمگین است؟ خیلی زیاد غمگین است؟ زیاد غمگین است؟ کمی غمگین است؟


ادامه مطلب...
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 یه روز عکاس هنرمندی به جنگل سبز رفت  و گفت من اومدم از هر کسی که عکس یادگاری دوست داره عکس بگیرم.

تا آقای عکاس دوربینشو دراورد چند تا گاو سیاه و سفید اومدند جلو و اینجوری نگاهش کردند. مثل  اینکه تا حالا دوربین ندیده بودند! عکاس هم همینطوری عکسشونو گرفت.

عکس

 

این بچه فیل های دوقلوی بانمک  داشتن با هم بازی می کردن که عکسشون گرفته شد و رفت توی آلبوم .

عکس

 

چند تا طوله سگ کوچولو یه جا جمع شده بودن و منتظر مامانشون بودن تا براشون غذا بیاره. آقای عکاس با مهربونی جلو رفت و عکسشونو گرفت.


ادامه مطلب...
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 

 
مهارت شنیداری کودکانمهارت شنیداری کودک نخستین مهارت زبانی است كه كودكان كسب می كنند. در حقیقت قدرت شنیدن و تشخیص صداها در قبل از تولد توسعه می یابد. در مدت دو هفته بعد از تولد، كودك می تواند صدای مادرش را از دیگر صداهای پیرامونش تشخیص دهد. 
  
 مهارت شنیداری، مهارتی است كه از 
مهارت های زبانی دیگر كمتر مورد توجه قرار گرفته است. این در حالی است كه كودك بیشتر وقت خود را به شنیدن می گذارند. مهارت شنیداری، كودكان را قادر می سازد تا دایره واژگانی خود را افزایش داده و الگوهای جمله ای و ساختاری زبان خود را به وجود آورند. 
  
 در حقیقت مهارت شنیداری باعث پیشرفت در دیگر مهارت های زبانی می شود. عوامل گوناگونی می توانند بر مهارت شنیداری تاثیر بگذارند. این عوامل می تواند عوامل بیرونی و درونی باشد. مثلا اگر مدرسه ای در نزدیك یك فرودگاه و یا در مسیر ریل قطار باشد، این سر و صداها كه یك عامل بیرونی است می تواند بر قدرت شنیداری كودك تاثیرگذار باشد.

ادامه مطلب...
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 رييس مركزهمكاري‌هاي سازمان بهداشت جهاني در آموزش سلامت دهان و دندان، گفت: در حال حاضر هر كودك 6 ساله در ايران به طور ميانگين 5 دندان پوسيده دارد. محمد حسين خوشنويسان در جمع خبرنگاران خراسان جنوبي، اظهار كرد: بيشترين بيماري حوزه دهان و دندان مربوط به پوسيدگي دهان و دندان است.

وي تصريح كرد: ميزان شيوع پوسيدگي دندان در كشور از بيماري آسم هم بالاتر است.

رييس مركز همكاريهاي سازمان بهداشت جهاني در آموزش سلامت دهان و دندان از طرح پيمايش دهان و دندان در كشور خبر داد و افزود: اين طرح در كليه استانهاي كشور در بين 5 گروه سني انجام خواهد شد.

خوشنويسان با بيان اينكه برنامه‌هاي مركز همكاريهاي سازمان بهداشت جهاني در آموزش سلامت دهان و دندان بر پيشگيري از پوسيدگي اولويت داده شده است، افزود: در اين زمينه فعاليت‌هاي مختلفي بر گروه‌هاي سني مختلف برنامه ريزي شده است.

وي تصريح كرد: خوشبختانه در خراسان جنوبي ميزان ساعات كاري دندانپزشكان دولتي بالاتر از ميزان كشوري است.

رييس مركز همكاريهاي سازمان بهداشت جهاني در آموزش سلامت دهان و دندان در پاسخ به اين سوال كه با توجه به گران بودن هزينه درمان دندان‌هاي پوسيده و خراب، چه برنامه‌هايي براي دانش آموزاني كه دندان پوسيده دارند و هزينه درمان ندارند داريد، اظهار كرد: تنها دندان 6 تحت پوشش بيمه است و بقيه بيمه ندارد.

نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 گوجه سبز در استحکام دندان‌ ها و تقویت لثه‌ ها بسیار سودمند است، بدن انسان را در مواجه با عوامل عفونی مقاوم نموده و با التهاب و رادیکال‌ های آزاد مخرب مقابله می ‌کند و به همین سبب رو موجب تقویت سیستم ایمنی می ‌شود. از طرفی زیاده‌ روی در مصرف گوجه سبز موجب حالت تهوع و سردرد می ‌شود. 
نوبرانه‌ های بهاری از چغاله‌ بادام گرفته تا گوجه ‌سبز، یکی از پرطرفدارترین میوه‌ هایی هستند که کوچک و بزرگ از تناول آن ها لذت می ‌برند. کوچک ‌ترها مصرف گوجه‌ سبز با نمک را ترجیح می ‌دهند و بزرگ ‌ترها هم از آن در آشپزی خود استفاده می ‌کنند. گوجه سبز در تقویت دندان‌ ها و لثه‌ ها مفید است 
یک متخصص تغذیه درباره خواص میوه گوجه سبز گفت: گوجه سبز برای تقویت دندان ‌ها و لثه‌ ها مناسب است و حاوی مقداری ویتامین سی است. دکتر مسعود کیمیاگر درباره میوه ی بهاره گوجه سبز اظهار کرد: گوجه سبز در دسته میوه‌ هایی قرار دارد که به دلیل ترشی و خوش طعم بودنش به ویژه مورد علاقه ی کودکان است و چون زمانی برداشت می ‌شود که هنوز حاوی قند بالایی نیست و کالری پایینی هم دارد میوه خوش خوراک و کم ضرری است. 
دکتر کیمیاگر در پایان توصیه کرد: خوب است که عادت کنیم میوه‌ هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام، خیار ، پرتقال و انار را با نمک استفاده نکنیم و روی میوه‌ ی کودکان نمک نپاشیم چرا که ذائقه از دوران کودکی شکل می‌ گیرد. تقویت ایمنی بدن با گوجه‌ سبز سکینه شب‌بیدار، کارشناس ارشد تغذیه در خصوص این میوه می ‌گوید: گوجه‌ سبز میوه‌ ای آبدار و خوشمزه است که منشأ آن از قاره آسیا بوده اما هم اکنون در قاره‌ های دیگر هم گسترش یافته است. وی با اشاره به این که مزه ی ترش این میوه می ‌تواند در یک روز گرم تابستانی احساس شادابی به فرد ببخشد، یادآور می ‌شود، ترکیبات سودمندی در این میوه وجود دارد که از آن جمله می ‌توان به فیبر رژیمی اشاره کرد که در فرد باعث بهبود سیستم گوارشی می ‌شود. 


ادامه مطلب...
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 در ابتدا بهتـــر است بدانيـــم كه مسئوليت چيست؟ واژه مسئوليت از لحاظ لغوي به معني توانايي پاسخ دادن، و در عرف عام به مفهوم تصميم گيريهاي مناسب و موثر است. منظور از تصميم گيري مناسب، آن است كه كودك در چارچوب هنجارهاي اجتماعي و انتطاراتي كه معمولا از او مي رود، دست به انتخابي بزند كه سبب ايجاد روابط انساني مثبت، افزايش ايمني، موفقيت و آسايش خاطر وي شود. مسئوليت ارثي نيست و بايد از طريق تجربه آموخته شود. آموزش مسئوليت پذيري به كودكان، نيازمند جوّي خاص در خانه و مدرسه است. چنين جوي در مورد تصميم گيري ها و پيامدهاي آنها، اطلاعاتي به كودكان مي دهد و منابعي را برايشان فراهم مي كند تا بتوانند تصميمات صحيحي بگيرند و در بزرگسالي، بتوانند مسئوليت هر آنچه را كه در زندگي اش رخ مي دهد، بر عهده گيرد. كودك از نخستين روز زندگي تا بزرگسالي بايد قابليت مسئوليت خويش را افزايش دهد، او از طريق كنش هاي متقابل با والدين، معلمان و همسالانش به اهميت مسئول بودن پي مي برد. اين كنش هاي متقابل، شامل انتظاراتي است كه از كودك مي توان داشت و اين كه او بايد ياد بگيرد روز به روز به نحوي مناسب تر و موثر تر به آنها پاسخ دهد. حس مسئوليت هنگامي در كودك به وجود مي آيد كه به او مسئوليت داده شود، زماني كه كودك بزرگ مي شود بر تعداد موقعيت هايي كه او قبول مسئوليت خواهد كرد، افزوده خواهد شد. چيزهايي كه او مسئوليتشان را بر عهده مي گيرد، تغيير خواهند كرد، و پاسخ هايش ظريفتر از پيش خواهد شد. به عنوان مثال: غير عادي نيست كه پاسخ يا واكنش كودك دو، سه سال نسبت به مردم، گريه كردن، 


ادامه مطلب...
نگارش در تاريخ جمعه 16 فروردين 1392برچسب:, توسط افسانه بازشاد

 کسانى که خطى نامرتب دارند احتمالاً در زندگى بسیار فعال هستندو به همین دلیل برایشان مشکل است که بتوانند ثابت و بى تحرک بمانند و برخى از کارهایشان حساب شده و سنجیده نیست. به همین دلیل گاهى اوقات براى دوستان و افراد خانواده غیرقابل پیش بینى هستند. آزادى شخصیتى براى آن ها خیلى مهم است و اهمیت زیادى به استقلال خود مى دهند و ممکن است گاهى خیلى احساساتى رفتار کنند 
کسانى دست خط مرتب و خوانایى داشته باشند مى توان این طور برداشت کرد که آن ها خودشان را بسیار کنترل مى کنند و دوست ندارند به راحتى شخصیت خود را لو بدهند. حتى گاهى اوقات برایشان مشکل است که احساساتشان را بروز دهند و آن را سرکوب مى کنند. 
کسى که خیلى پررنگ مى نویسد و قلم را زیاد فشار مى دهد احتمالاً علاقه زیادى به مخالفت کردن با دیگران دارد؛ چرا که احساس قدرت واعتماد به نفس زیادى مى کند و دوست دارد روى دیگران اعمال نفوذ کند و به همین خاطر شخصیت افراد را درست درک نمى کند. 
کسانى که خیلى کمرنگ مى نویسند احتمال این که فردى حساس و دلسوز باشند بسیار زیاداست و موقعیت دیگران را حتى بیشتر از خودشان درک مى کنند و این امکان نیز وجود دارد که قادر به اثبات حرف خودشان نباشند و خیلى راحت ضربه مى خورند و وقتى دیگران از آن ها انتقاد مى کنند خیلى سریع از موضع خودشان عقب نشینى مى کنند. 
کسانی که خیلى کند و آهسته مى نویسند به سرعت قادر به نشان دادن عکس العمل نیست


ادامه مطلب...

صفحه قبل 1 ... 76 77 78 79 80 ... 99 صفحه بعد