خط خوب يکي از مهارت هايي است که بايد از سن کم يعني از دوره ي آمادگي به دانش آموزان آموخته شود در غير اين صورت بخشي از فرايند ياددهي ، يادگيري دچار نقص خواهد شد (آموزش وپرورش بايد از خرد سالي شروع شود زيرا در اين مرحله اگر اموزش صورت گيرد پايدار تر خواهد بود)
از اين رو درک صحيح مکانيسم ها و عواملي که مي توانند باعث مشکلات دست خط شوند ضروري به نظر مي رسد در بسياري موارد ديده شده که مشکلات خوانايي دست خط بدون مداخلات در ماني بر طرف نمي گردد )
شرايط موثر بر بدخطي دانش آموزان
گانيه معتقد است که براي يادگيري دو دسته شرايط وجود دارد : شرايط دروني يادگيري و شرايط بيروني يادگيري . البته در بررسي علل بدخطي و بد آموزي خطي دانش آموزان دوره ي ابتدايي علاوه بر عوامل آموزشي و تربيتي و در حقيقت ، کار معلم ، که جزء شرايط بيروني هستند بايد شرايط دروني
ادامه مطلب...
پرورش و تربیت درست فرزندان، اساسی ترین مسئولیت و وظیفه والدین است، بنابراین لازم است که پدران و مادران با این ظرافت های این وظیفه خطیر به خوبی آشنا شوند، چرا که برخورد نادرست با برخی واکنش ها و اختلال های ساده روانی کودک می تواند پیامدهای بدی داشته باشد.
![با اختلال ناخن جویدن کودک خود برخورد کنیم؟](http://static.melateiran.com/thumbnail/84ohi0mudaoscc0/dqb7fYvDafU+yXZzSD89ew==/%D9%86%D8%A7%D8%AE%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D9%88%DB%8C%D8%AF%D9%86-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86.jpg)
گاهی کودکان ناخن جویدن را از والدین یاد می گیرند و گاهی به علت اضطراب و استرس به این کار رو می آورند. ناخن جویدن
ادامه مطلب...
تمرین دوستی در کودکی
![کودک](http://img.tebyan.net/big/1389/11/1952431425467753012810139856323068227117.jpg)
برای كودك آسان است كه در محیط خانه پر شور باشد. او با عشق و تایید والدین خود احاطه شده و احساس امنیت میكند. با این وجود وقتی او بزرگ میشود وضعیت فرق میكند. او باید بتواند با گروه همسال خود رابطه برقرار کند و الفبای دوست یابی را تمرین کند. دوستان و نحوه ی برقراری ارتباط در آینده ی کودک تاثیر زیادی دارند.
ما انسان ها همیشه به دوست نیاز داریم.زندگی در دنیای پر اضطراب و دغدغه ی امروز نه تنها این نیاز را کم نکرده بلکه نیاز به وجود کسی که بتوانیم با او ارتباطی دوستانه داشته باشیم بیشتر حس می شود.دوستی به رغم ظاهری ساده، موضوعی بسیار پیچیده است. از جمله تعاریفی که برای دوستی میتوان ذکر کرد :
تعامل بین دویا چند نفر است به نحوی که در همدیگر اثر گذاشته و آنان را به تفکر وعمل سوق دهد.دوستی پیوندی داوطلبانه بین دو نفر است که مناسبات انسانی و بین فردی از خصوصیات پیچیده آن است. اما دوستی در دوران کودکی از اهمیت زیادی برخوردار است.تمرینی است برای دوستی های نوجوانی و جوانی که بی نهایت در روند زندگی فرد تاثیر دارد.
دوستی به کودکان کمک می کند تا مهارت ها عاطفی اجتماعی خود را گسترش دهند. آنها از داشتن روابط صمیمی و نزدیک با همسالانشان، به نکات و ارزش هائی پی می برند که نمی توانند از بودن با والدین و اعضاء بزرگسال خانواده شان بیاموزند. برای مثال، آنها یاد می گیرند که چگونه باید با دیگران رفتار کنندادامه مطلب...
از گذشته های دور نسبت به بازی نگرش های مثبت و منفی وجود داشته است. عده ای بازی را صرف بی هدف انرژی های انباشته شده، لذت آنی و... رفتارهای زائد و بیهوده تلقی کرده اند در حالی که برخی آن را زیباترین و پاک ترین فعالیت در جهت شکوفایی و رشد کودک می دانند.
بازی یکی از نیازهای اساسی کودکان و مهم ترین و اساسی ترین فعالیت کودک به شمار می رود که در عین سرگرم کردن کودک، کارکردهای مهم دیگری را دارا است که هریک از این کارکردها به جنبه ای از زندگی کودک مربوط می شوند که او را برای ورود به زندگی بزرگسالی آماده می سازد.
میل به بازی فقط مخصوص کودکی است و با آنکه این میل کم کم در سنین بالا کاهش پیدا می کند و کارهای مهمی جای آن را می گیرد ولی به اعتقاد روان شناسان تا سال های پایانی عمر نیز تمایل به بازی در انسان وجود دارد هر چند شکل، ظاهر و هدف بازی عوض شده باشد. برای درک چگونگی این میل باید در بازی کودکان مشارکت نمود.
ادامه مطلب...
نکات کوتاه ، اما کاربردی کودکان
کودکان به هیچ وجه در برابر عواطف شدید و حوادث تتشزا که ممکن است به افسردگی منجر شوند، مصون نیستند. برخی ار نشانههای بروز افسردگی در کودکان اینها هستند:
از دست دادن اشتها، یا کاهش وزن.
از دست دادن میل به بازی کردن.
از دست دادن اعتماد به نفس یا عزت نفس.
بیعلاقگی کلی به خود، اعضای خانواده یا فعالیتهایی که زمانی مورد علاقه کودک بودند.
عدم تمایل به رفتن به مدرسه.
تغییرات قابلتوجه در عادات خواب و خوراک. بروز مکرر یا طولانی مدت علائم جسمی مانند دلدرد یا سردرد.
حملات مکرر خشم یا پرخاشگری.
بازی عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار که به صورت فردی یا گروهی انجام شود و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک گردد. کودکان، نقاط قوت و ضعف خود از جمله تمایل به فرمان دادن یا فرمان بردن، تهاجم یا تسلیم، اجتماعی بودن یا منزوی بودن و همچنین احساسات دوستانه یا خصمانه، افسردگی یا شادی، امیال و آرزوهای خود را از طریق بازی نشان می دهند. کودکان به بازیهای متفاوتی می پردازند که هر کدام از بازیها نشان دهنده یکی از احساسات آنها می باشد. کودکان برای بیان رفتارهای پرخاشگرانه خود به بازیهایی می پردازند که در آن بتوانند با حمله و تخریب پدیده های عادی و معنوی راهی برای بروز خشم خود پیدا کنند. همچنین برای بیان آرزوها و امیال خود به رویا و تخیل می پردازند و برای رسیدن به هرآنچه که آرزو دارند خود را با بازیهای تخیلی سرگرم می کنند و سرانجام برای ساخت و پیدا کردن نقش مورد علاقه خود به بازیهای تقلیدی می پردازند. در ادامه انواع بازی کودکان شرح داده می شوند.
انـــــواع بـــــازی کودکـــــان
بازیهای جسمی:
بازیهای جسمی از قدیمی ترین انواع بازیها هستند. کودک برای خارج ساختن نیرو ( انرژی ) اضافی بدن خود و یا رهایی از خمودگی و خستگی، اوقاتی را به بازیهای جسمی اختصاص می دهد. از مشخصات این بازی، نیاز به محیط مخصوص بازی و توان جسمی کودک در اجرای بازی است. بازیهای جسمی می توانند هم به صورت گروهی و هم به صورت انفرادی و یا ترکیبی از هر دوی آنها انجام گیرند. |
ادامه مطلب...
![بهترین روش برای معرفی علوم به خردسالان چیست؟ بهترین روش برای معرفی علوم به خردسالان چیست؟](http://ketabak.org/tarvij/sites/default/files/imagecache/nc_image/tarvij/article/201112/pazhoheshpishdabestani.tarvij.90.9.13.jpg)
ادامه مطلب...
![هفت روش برای تشویق کردن کودکان به بروزخلاقیت های خود هفت روش برای تشویق کردن کودکان به بروزخلاقیت های خود](http://ketabak.org/tarvij/sites/default/files/imagecache/nc_image/tarvij/article/138911/tarvij.89.11.11_0.jpg)
کمابیش همه ی کودکان علاقه مند به خلق و نمایش چیزهای تازه هستند تا بتوانند اعتماد به نفس خود را تقویت کنند. شما می توانید با پشتیبانی از کودک و همکاری با او، خلاقیت او را پرورش دهید.
- بزرگ ترین پشتیبان فرزندتان باشید. او را به خاطر اینکه بی همتاست، تحسین و تشویق کنید.
- در باره ی او پیش داوری نکنید. اطمینان پیدا کنید که فرزندتان هنگام بروز استعدادهایش احساس راحتی و آزادی می کند.
- همراه با فرزندتان جنبش و حرکت داشته باشید. هنگام خواندن داستانی با او، از خودتان احساس و حرکت نشان دهید تا داستان، واقعی ترجلوه کند.
- از ابزار گوناگون استفاده کنید. وسایل جالب و خنده دار دم دست داشته باشید تا حس بازیگری در فرزندتان تقویت شود.
- از صدا بهره بگیرید. هنگام خواندن کتاب با فرزندتان با یکدیگر صدا سازی کنید.
- خودتان را رها کنید. رادیو را روشن کنید یا آهنگ مورد علاقه ی فرزندتان را بگذارید و تا وقتی که می توانید با او برقصید.
- فعال باشید. با نشان دادن احساس آزادی و راحتی در رفتارتان، خود به خودبه فرزندتان نشان می دهید که آزادی بروز این احساسات چقدر می تواند سرگرم کننده باشد.
روش پرورش خلاقیت در کودکان
روش بازی با اشکال و خطوط
این روش برگرفته از آزمون های خلاقیت و با هدف افزایش سیالی، انعطاف پذیری و ابتکار در کودکان طراحی شده است.
سیالی راه حل های متعدد در حل مسئله است که از طریق رابطه معنی دار بین فکر و اندیشه و بیان به دست می آید و بنابراین هر چه پاسخ ها افزایش یابد، سیالی بیشتر است.
انعطاف پذیری فکر توانایی تفکر به راه های مختلف برای حل مسئله جدید است. تفکر انعطاف پذیری الگوی جدیدی برای اندیشیدن طراحی می کند و فکر دائم تغییر مسیر می دهد.
ابتکار، توانایی تفکر به شیوه غیر متداول و خلاف عادت رایج مبتنی بر ارائه جواب های غیر معمول و زیرکانه به مسائل است.
در تداوم استفاده از این روش می توانید از شکل های گوناگون دیگر استفاده کنید. همچنین تصاویر را روی کاغذ بریده و از کودک بخواهید با تکمیل آن یک آن یک شکل غیر معمول تهیه کند. می توانید از کودک بخواهید پس از تکمیل اشکال و خطوط نامشان را زیر آنها بنویسند. هر چه اسم عجیب تر باشد بهتر است. مجموعه هایی مانند اشکال نا منظم ، سه شکل این همه نقاشی،خط به خط نقاشی و ... فرصتی فراهم می آورد تا کوکان قدرت انعطاف، سیالی،همچنین ابتکار خویش را افزایش دهند، زیرا آنها به راه های مختلفی فکر کنند که می توان با اشکال کار کرد.
فکر تازه منجر به جان بخشیدن به خطوط و افزایش قدرت ابتکار می شود.
منبع : راهنمای پرورش خلاقیت در کودکان
تالیف: دکتر افضل السادات حسینی
بازی درمانی به كودكان كمك می كند تا احساسات منفی و رویدادهای ناراحت كنندهای را كه نتوانستهاند با آن ها كنار بیایند، درك كنند.
به جای استفاده از روش های درمانی رایج بزرگسالان مانند گفت و گو و توضیح درباره ی چیزی كه سبب ناراحتی آن ها شده است، از بازی برای برقراری ارتباط به شیوه ی خود بهره می گیرند، بدون آنكه احساس كنند دارند بازجویی یا تهدید می شوند.
بازی درمانی روشی است برای رهاسازی استرس های مربوط به رشد و یادگیری مهارتهای تازه.
ازاین شیوه زمانی استفاده می شود كه كودكان و نوجوانان به صورت كلامی همكاری نمی كنند و به وسیله بازی احساسات خود را آشكار می سازد.
ادامه مطلب...
کودک با تمامی وجود و شخصیت مغزی و عاطفی خود نقاشی میکشد. این شخصیت، در خطها، در طرز استفاده از فضا، در فقدان بعضی از قسمتهای نقاشی، در انتخاب رنگها، و در خود موضوع، اگر به او تحمیل نشده باشد، نمایان میشود.
هنرمند و کودک وقتی نقاشی میکنند، چیزها را چنان که در حقیقت بیرونی وجود دارد، نشان نمیدهند، بلکه به گونهای که آنها را در ذهن میبینند و به نظرشان میرسد ،بیان میکنند و بدین ترتیب چشمانداز دنیای درون خود را نمایان میسازند.
ادامه مطلب...
والدین در خانه و معلّمان در مدارس، عادت دارند برای دانش آموزی ارزش فوق العاده قایل شوند که در درس های زبان، ریاضی و یا علوم تجربی استعداد خوبی از خود نشان بدهد و اگر این دانش آموز در امتحان نهائی نمره ی خوبی از این درس ها بگیرد، او را جزو دانش آموزان فوق العاده و نابغه به حساب می آورند...
ادامه مطلب...
جدا شدن از آغوش گرم مادر و پدر و آغاز زندگی مستقل و ورود به جامعه ای بزرگتر از خانه ، برای اکثر بچه ها سخت و دشوار است و همراه با دلهره و ترس و اضطراب است ، اما چاره ای نیست. راهی است که باید همه آن را طی کنند. البته برای پدر و مادر هم سخت است. باید فرزندشان را در مدرسه بگذارند و تنها به خانه بازگردند. شش تا هفت سال لحظه به لحظه با هم بودن و وابستگی ، اکنون دور شدن از یکدیگر، آن هم به مدت سه تا چهار ساعت در روز….
اما آیا می توانیم به خاطر این احساسات فرزندمان را به مدرسه نبریم ؟ امکان ندارد.
ادامه مطلب...
تعداد قابل توجهی از کودکان پیش دبستانی که در خانه پرحرف و مطمئن به خود هستند در اجتماع به صورت وابسته به دیگران و خجالتی ظاهر می شوند. در اینجا به چگونگی کمک به آنها می پردازیم.
ادامه مطلب...
یکی از صفات پسندیده که هماهنگ با سرشت آدمیان است راستگویی است. هر انسانی بالقوه مایل است راست بگوید و نیز سخنانی را که از دیگران می شنود راست تلقّی کند.اما در بسیاری از مواقع درعمل چنین نمی شود. دروغ گویی مشکل خیلی از ماست و تنها مخصوص بزرگسالان نیست. بعضی بچه های کوچک از کودکی عادت به دروغگویی می کنند و گاهی چنان به این خوی ناپسند انس می گیرند که از دروغ گفتن لذت می برند!
آخه چرا دروغ؟!
ادامه مطلب...
انواع گوناگونی از بوها، هم در درون منزل و هم در بیرون از آن وجود دارد. این فعالیت فرصتی را برای کودک پدید می آورد تا شامه ی خود را فعال سازد، هم چنین کشف نماید که چه تعداد بو را می تواند در داخل و بیرون از منزل تشخیص دهد. این فعالیت هم چنین میزان آگاهی کودک را از تنوع بوها در محیط اطرافش افزایش می دهد. و تشخیص و تیزی در حواس او را تقویت می کند .
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
بازی با آب یکی از بهترین، اساسی ترین و لذتبخش ترین کارهایی است که کودکان می توانند انجام دهند. آب جذبه ای سحرآمیز برای بچه ها دارد...
ادامه مطلب...
همه ما اغلب با دیدن کودکانی که رفتار قابل ملاحظه ای دارند، از آنها به عنوان کودکان نابهنجار یاد می کنیم. برخی از معلمان نیز با دیدن چنین دانش آموزانی، بدون ارزیابی هوش و توان خلاقیت او، برخوردهای نادرستی از خود نشان می دهند. البته این رویه در مورد پدر و مادران چنین فرزندانی هم صادق است...
ادامه مطلب...
افزایش قابل توجه هزینه زندگی باعث شده تا درآمد بسیاری از افراد در بهترین حالت تنها جوابگوی هزینهها باشد با این حال نباید از تلاش برای شاد بودن در زندگی نیز غفلت کرد.
در مورد اینکه آیا پول خوشبختی میآورد یا خیر اتفاق نظر وجود ندارد، اما راههایی وجود دارند که به وسیله آنها و با خرج مقداری پول میتوان خوشحالتر زندگی کرد.
اگر قصد دارید بودجهای را برای خوشحالتر بودن اختصاص دهید، موارد زیر را در نظر بگیرید.
ادامه مطلب...
والدین توانا، الگوی کودکان موفقوقتی تصمیم می گیرید که صاحب فرزند شوید، در واقع مسئولیت سنگین و بلندمدت تربیت او را پذیرفته اید. تربیت به معنی تعلیم دادن و پروراندن است.
وقتی فرزندان خود را تربیت می کنید، به آنها می آموزید چگونه رفتار کنند. یعنی شما با قانونگذاری و اعمال انضباط به آنها کمک می کنید تا تکلیف خود را بدانند. این مسأله احساس امنیت و آرامش خاطر آنان را افزایش می دهد و از آنجایی که کودکان دوست دارند احساس کنند
ادامه مطلب...
آمادگی لازم برای ورود به پیش دبستانی
با اینکه به طور ایده آل مهدکودک باید برای توانایی های کودک آمادگی داشته باشد، کودک شما نیز باید مهارت های لازم را دارا باشد.
ادامه مطلب...
چند بازی برای روزهای برفی
به جای کز کردن کنار شومینه، تکانی به خود بدهید و با برف بازی روحیهٔ خود و کودک پر انرژیتان را عوض کنید.
مقداری ذرت بوداده و غلات را به ریسمان ماهیگیری آویزان کنید تا دوستان پرندهٔ خود را به سمت غذا جذب کنید.
قالبهای یخ
چند تا قابلمه از آشپزخانه قرض بگیرید. با آنها یک قلعهٔ کریستالی افسانهای بسازید.
کلبهٔ زیبا
خانه عروسکیتان را با برف دانههای کاغذی (یونولیت) و فرفره و... تزئین کنید.
ادامه مطلب...
وقت هایی در زندگی وجود دارند که فکر می کنید فرزندتان شما را دوست ندارد، ولی به رفتارهایش بیشتر دقت کنید.هفت نشانه که کودکتان دوستتان دارد
ادامه مطلب...
تمایل کودکتان به یادگیری را تقویت کنید
ایجاد حس کنجکاوی در کودک جهت کمک به موفقیت او در کلاس بسیار مهم است.
خبر خوش: نه تنها کار سادهای است، بلکه جالب هم هست.
وقتی دخترم لیلی (Lily) چهار ساله بود، هنگامی که مالچ باغ سبزیجاتمان را کنار میزدم تا لانه کرمهای قرمز را پیدا کنم، با علاقه نگاه میکرد. خیلی زود متوجه شد که برگهای دست نخورده در پاسیو، خانه دهها موجود دیگر است، هر دو از این اکتشاف خوشحال بودیم. آن موقع متوجه نشدم اما آن اکتشاف یکی از آن لحظات کوچک، اما زیادی بود که به تقویت میل به یادگیری او کمک میکرد- میلی که تا مدرسه همراه او بود و امیدوارم که برای همیشه همراهش باشد.
دکتر لیندا آکردولو (Linda Acredolo) مشاور والدین و یکی از نویسندگان کتابِ «ذهن کودک: بازیهای تقویت کننده ذهن و مورد علاقه کودکتان» میگوید: «القاءِ میل به یادگیری، یکی از بزرگترین هدایایی است که میتوانید به کودکانتان تقدیم کنید.
ادامه مطلب...
فواید بازی کردن برای کودکان
بازی های پر تحرک کودک خود را محدود نکنید، با این کار نه تنها جلوی رشد فکری او را می گیرید، رشد جسمی او را هم مختل می کنید.
از جمله فوایدی که بازی کردن برای کودک شما دارد:
- بازی کردن قوه تخیل او را پی ریزی میکند.
- بازی مهارتهای اجتماعی او را ارتقا میبخشد.
- بازی رشد جسمانی او را افزایش میدهد.
- بازی به کودک کمک میکند تا هیجان خود را تخلیه کند.
ادامه مطلب...
اگـــــــــر کـــــــــــــــــــــودک
|
ادامه مطلب...
گفتن بعضی حرف ها یا نظرات به کودکان تاثیرات بسیار بدی بر ذهن آنها دارد. بعضی از این صحبت ها آنقدر بد هستند که اکثر ما بد بودنشان را تشخیص می دهیم و از گفتن آنها به کودک خودداری می کنیم، مثلا جملاتی مانند "کاش هیچ وقت به دنیا نمی آمدی" یا "ما تو را نمی خواستیم".
شاید جالب باشد بدانید که بعضی جملات بی ضرر به نظر می رسند، ولی گفتنشان کم کم کودک را دچار خودکم بینی و احساسات منفی می کند.
مواردی از این جملات نادرست عبارتست از:
ادامه مطلب...
شکل ساده یک آدمک خواه تنها و یا در میان مجموعه ای از چیزهای دیگر بیان کننده مشخصات جالبی از شخصیت کودک است. در این گونه نقاشیها، کودک خود را با آدمکی که نقاشی کرده، شبیه می داند.
ادامه مطلب...
خلاقيت قابليتي است كه در همگان وجود دارد اما نيازمند پرورش و تقويت ميباشد تا به سر حدشكوفايي برسد. فرد خلاق كسي است كه از ذهني جستجوگر و آفريننده برخوردار باشد. خلاقیت برآیند فرآیندهای ذهنی و شخصیتی فرد بوده و به تولیدات و آثاری منجر می شود که نو و بدیع بوده، خاصیتی متکامل داشته و با واقعیتها، منطبق بوده و در غایت به سود جامعه بشری هستند. اساساً پرورش عنصر انگیزشی خلاقیت باید در بستر خانواده صورت گیرد، زیرا مستعدترین محیط برای شکل دهی آن محیط کلامی و نظام تربیتی و رفتاری خانواده است. کودک و نوجوان اوقات زیادی را در خانواده سپری میکنند، بنابراین این طبیعی است که بیشترین تاثیر را نیز از آن بپذیرند.
ادامه مطلب...
به جای قصه خواندن برای کودکتان، با او حرف بزنید
به کودکان خود اجازه دهید افکار درون ذهنشان را بیرون بریزند
حتی اگر در حد چند کلمه بیمعنی است
یکی از مهمترین دغدغه های والدین، جهت تربیت صحیح فرزندشان، آموزش مهارت های زبانی به آنان است. مهارت استفاده از زبان که مهمترین وسیله ارتباط با دیگران و همچنین کشف دنیای پیرامون است و امروزه بیش از هر زمان دیگری از آن به عنوان عاملی مهم در موفقیت افراد نام برده می شود، باید از همان بدو تولد به کودکان توسط والدین آموزش داده شده و تقویت گردد. برای این منظور در ادامه به ارائه چند راهکار مناسب در زمینه فوق می پردازیم.
ادامه مطلب...
كودك دبستاني شما به لطف خدا از مرحلهي جيغ و داد و دعوا گذشته است. ولي هنوز هم نميتوان گفت فرمانبردار است. در واقع، وقتي براي شام صدايش ميكنيد از آمدن خودداري ميكند، درخواست شما را براي برداشتن جورابهايش ناديده ميگيرد، و هرگاه از او ميخواهيد زبالهها را بيرون ببرد با يك "براي چي ؟" جدي و مطمئن پاسختان را ميدهد.
شايد از خود بپرسيد «پس چه اتفاقي داره ميافته ؟»، «من در تربيت بچهم قاصر بودم، يا اون فقط ميخواد حال منو بگيره ؟»
باور بكنيد به احتمال زياد هيچ اشتباهي در كارتان نيست. گرچه نااميدكننده، ولي عادي ست كه كودك دبستاني خط قرمزها و انتظارات والدين را امتحان كند. به گفته ي سوزان آيرز دنهام، استاد روانشناسي در دانشگاه جورج ميسون درفيرفاكسِ ويرجينيا، در دوران حاضر «نافرماني يافتن راهي براي قبولاندن حقوق خود به ديگران است».
وقتي كودك دبستاني شما به بلوغ نزديكتر ميشود و چيزهاي بيشتري از دنياي اطراف خويش ميآموزد، عقايد خود را در مورد روابط و قواعد شكل ميدهد (يا عقايد ديگران را ميپذيرد). پس اگر تلاش ميكند كه با مقاوت در برابر شما و راهنماييهاي «احمقانهتان» حرف خود را به كرسي بنشاند، تعجب نكنيد
ادامه مطلب...
روش های مختلف خانواده ها برای عادت دادن کودک به انضباط
![کودک](http://img.tebyan.net/big/1390/11/1322416011923822386442539123211289765.gif)
در برخی خانواده ها کودکان تحت اوامر سخت و انضباط شدید هستند . برخی دیگر روش تربیتی مورد نظر خود را با شک و تردید به کار می برند . برخی خانواده ها به کودکشان آزادی مطلق می دهند . عده ای از والدین و مربیان هم روش اعتدال را پیش می گیرند و با توجه به شخصیت و توانایی های کودک به برخی از خواسته های او جواب مثبت و به برخی دیگر جواب منفی می دهند.
علل مختلف عدم موفقیت والدین در اجرای نظم
** ضعف روش تربیتی و آموزش ندادن به کودک
** ضعف مقررات انضباطی در خانه
** واگذاری مسوولیت سنگین و فوق توانایی بر عهده ی کودک
** الگوی نامناسب : والدین بی انضباط ، الگوی نامناسبی برای کودک خواهند بود
ادامه مطلب...
تاثیر دوره پیش دبستانی در پرورش استعدادهای کودکان
پیش دبستان پلی است كه كودك را با مدرسه ارتباط می دهد. دوره ی پیش دبستانی نحوه ی ارتباط با مربیان را به كودك آموخته و به او یاد می دهد چگونه با بزرگ تر ها ارتباط برقرار نماید. دوره ی پیش دبستان با دوره ی مهد كودك تفاوت های بسیاری دارد؛ چون در دوره ی مهدكودك، كودك صرفا بازی می كند، تغذیه می شود و نهایتا شعر یا قصه یاد می گیرد و بعد هم استراحت كرده و سپس آماده یرفتن به منزل می شود. به عبارت بهتر، كودك آموخته است كه باید مدت زمانی را در مهد كودك گذرانده و بعد هم به اتفاق والدین راهی خانه شود. از طرفی، مهد كودك معمولا پذیرای كودكان مادران شاغل یا كودكان خانواده های مرفه است؛ در حالی كه در دوره ی پیش دبستان، كودك با همسالانی از تمام اقشار جامعه مواجه است. در این دوره _ كه امروزه نقش مثبت خود را بیش از پیش نشان می دهد _ كودك می آموزد، نقاشی می كشد، قصه می گوید و حتیایفای نقش می كند.گذراندن دوره ی 9 ماهه ی پیش دبستانی، كودك را آماده می كند تا بتواند با مربی ارتباط برقرار نماید. زیرا نخستین مكان جدی كه كودك پس از جداشدن از خانه و خانواده به آن وارد شده و حضور در فضای جدید را تجربه می كند، همین دوره است. امروزه با تاسیس مراكز پیش دبستانی كه با هدف آموزش، زمینه ی مساعدی را برای حضور مادران در جامعه و از طرفی رشد كودكان فراهم می كند، دغدغه های خانواده ها كمتر شده است. این دوره ویژگی هایی دارد كه به اهم آن ها در ذیل اشاره می شود:
ادامه مطلب...
آیا کودکان خجالتی در مدرسه یا پیش دبستانی کمتر پیشرفت می کنند؟
این موضوعی است که گروهی از دانشمندان به تازگی به بررسی آن پرداخته اند. بسیاری از پدر و مادرهایی که کودکان پرجنب و جوش و پرحرف دارند، نگرانند که کودک شان با گام گذاشتن به پیش دبستانی، در سازگار شدن با محیط دچار مشکل شود و نتواند تجربه آموزشی خوبی داشته باشد.
نتیجه یک پژوهش جدید در دانشگاه میامی آمریکا، نشان می دهد که کودکان بیش از اندازه خجالتی، بیشتر با خطر موفق نبودن در مدرسه روبه رو هستند تا هم سالان پرحرف و پر جنب و جوش خود. دستاورد این پژوهشگران نشان می دهد که کودکان خجالتی، با کمترین مهارت های آکادمیک سال پیش دبستانی خود را آغاز می کنند و با کندترین روند به رشد مهارت های خود می پردازند.
ادامه مطلب...
بسیاری از والدین در رفتارشان با فرزندان در بسیاری از مواقع به دروغ متوسل میشوند. از دروغهای به ظاهر بیاهمیت گرفته تا دروغهای "شاخدار". پژوهشگران نسبت به تأثیر این دروغها در روابط خانوادگی هشدار میدهند.
"اگر شیطونی کنی، آن خانمی که اونجا ایستاده، دعوات میکنه!" این جمله را شاید بارها از زبان مادری که از دست شیطنت بچهاش عاصی شده، شنیده باشید. والدین بیشتر اوقات برای خلاصی از وضعیت "بغرنجی" که کودکان شان آنها را در آن قرار دادهاند، به دروغ متوسل میشوند. با این امید که این دروغهای مصلحتی مسئله را هر چه زودتر حل کند و آرامش باز گردد.
ادامه مطلب...
با وجود تاثیر عوامل ژنتیکى در تعیین سطح هوش بچه ها، تازه ترین تحقیقات علمى نشان مى دهند که به کارگیرى روش هاى معین مى تواند ضریب هوشى و سرعت یادگیرى کودکان را افزایش دهد. پس اگر دلتان مى خواهد کودکانى با هوش داشته باشید ۸ توصیه زیر را که در این چگونه آوردیم جدى بگیرید.
چگونه
۱
به کودکتان موسیقى بیاموزید
اگرچه شنیدن صداى طبلى که کودک مى نوازد، همیشه خوشایند و گوش نواز نیست اما به یاد داشته باشید، یادگیرى موسیقى یکى از راه هاى ارتقاى سطح هوشى کودکان است. براساس مطالعات محققان دانشگاه تورنتو، فراگرفتن موسیقى به صورت منظم، در افزایش ضریب هوشى و بهبود عملکرد کودکان در مدرسه موثر است و هر چه سال هاى بیشترى صرف این کار شود نتیجه بهترى حاصل خواهد شد.
ادامه مطلب...
با شلخته خواندن کودکی که اسباب بازیهای خود را جمع نمیکند، وسایل او جمع نخواهد شد. تنها ممکن است او تصویری نادرست از خویش پیدا کند و این رفتار موقت او با برچسب شما به رفتاری ثابت و دائمی تبدیل شود و احتمالا در آینده آن را تکرار کند.
در این چگونه برایتان خواهیم گفت چطور کودک را ترغیب کنید تا منظم باشد.
چگونه
۱
متأسفانه بسیاری از والدین به جای آنکه در پی تأثیرگذاری بر کودکانشان باشند، تنها میخواهند آنها را کنترل کنند. از این رو، آنان را محدود ساخته، دستور میدهند، فرمان صادر میکنند و آنها را تهدید یا تنبیه مینمایند. اعمال این روشهای کنترل کننده، عملا بر کودکان و نوجوانان تأثیر مثبتی نمیگذارد. کودکی که به انجام کاری مجبور شده، در واقع تأثیر نپذیرفته است، بلکه تنها رفتار خود را در آن لحظه برای فرار از تهدید تغییر داده است.
برای تأثیرگذاری عمیق و مداوم بر زندگی کودکان و نوجوانان، باید از هرگونه رفتار مستبدانه و توسل به زور برای کنترل آنان خودداری کرد و به جای آن از روشهای مفید و متفاوتی بهره جست که به تدریج انگیزهها و تمایالات کودک را تحت تأثیر قرار دهد.
۲
ادامه مطلب...
وقت گذاشتن و بازی با کودک علاوه بر بالابردن خلاقیت او حس اعتماد به نفس فرزند شما را افزایش میدهد. همیشه به یاد داشته باشید که استعدادهای کودک شما تا دوسالگی در خلال بازیهای هوشمندانه شما شکوفا می شود.
در این چگونه بازیهای متفاوتی را تا دو سالگی فرزندتان به شما آموزش میدهیم.
چگونه
۱
بازیهای پرتحرک
زمانیکه کودک شما انرژی زیادی دارد، بازیهای پر تحرکی مثل “قایم باشک” یا “حباب بازی” یا “توپ بازی” یا “دنبال بازی” را برای تخلیه انرژی کودک انجام دهید. کودک نوپای شما با این بازیها راه رفتن را هم خوب تمرین میکند.
۲
بازی با آب
آب بازی در وان پر از آب حمام و یا امکان بازی با آب و رنگ در حمام و یا محیط بزرگ دیگر یکی از بهترین بازیها برای پرورش استعداد کودک میباشد.
۳
ادامه مطلب...
اين مطلب را با دقت بخوانيد واگر ديديد كودك شش سالهتان اين اشكالات را داشت، او را پيش پزشك متخصص اطفال ببريد.
1 -با كودكان همسن و سال خود نميتواند خوب ارتباط برقرار كند و معمولا در بازي كردن با آنها مشكل دارد.
2- در خانه دوست دارد تنها بماند و تمايلي به شركت در جمع ساير كودكان يا جمع بزرگترها ندارد.
3- اگر از او پرسيده شود دوست داري مانند چه كسي باشي نميتواند پاسخ بدهد.
4- احساسات خودش را بروز نميدهد. به عنوان نمونه خوشحال بودن يا نبودن او را نميتوان درك كرد. گوشهگيري دارد و كمتر حرف م
ادامه مطلب...