در مقام بیان عظمت اهل بیت علیهم السلام خصوصاً حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بركات وجودی آن بزرگواران چه میتوان گفت، و از كجا باید شروع كرد؟ آنهایی كه خداوند متعال، عالم را به واسطه وجود ایشان خلق فرموده است، آنجا كه رسول خدا صلوات الله علیه وآله فرمود:
«لَوْ لَا نَحْنُ مَا خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ وَ لَا حَوَّاءَ وَ لَا الْجَنَّةَ وَ لَا النَّارَ وَ لَا السَّمَاءَ وَ لَا الْأَرْض» (1)
و یا حضرت امیر المؤمنین علیه السلام در آن مرقومهای كه به معاویه مرقوم نمودند میفرماید:
«فَإِنَّا صَنَائِعُ رَبِّنَا وَ النَّاسُ بَعْدُ صَنَائِعُ لَنَا» (2)
این عبارت، از نظر معنا خیلی مهم است. بعضی میخواهند بگویند كه معنای این روایت این است كه مردم تربیتشده یا پرورشیافته مكتب ما هستند، ولی هیچ مانعی ندارد كه به این معنا باشد كه هدف غایی از خلقت، وجود محمد و آل محمد علیهم السلام است.
و یا آن حدیث قدسی كه خداوند میفرماید: «خَلَقْتُكَ لِأجْلِی» (3) و در حدیثی دیگر میفرماید: «لَوْلَاكَ مَا خَلَقْتُ الْأَفْلَاكَ» (4). اصلاً انسان نمیتواند بفهمد كه خداوند متعال كه میفرماید: تو را برای خودم خلق كردم و همه افلاك را برای تو خلق كردم چه معنایی دارد؟
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
آقا سلام
سلام آقا
سلام آقای خوبی
خورشید من کی میرسی
جمعه شبی غروبی
بابا بزرگ میگه میای
تویی که غرق نوری
یه لحظه حس نمی کنم
حتی یه لحظه دوری
آقا سلام سلام اقا سلام آقای خوبی
.
.
ادامه مطلب...
ما زنده به لطف و رحمت زهرائیم
مامور برای خدمت زهرائیم
روزی که تمام خلق حیران هستند
ما منتظر شفاعت زهرائیم
شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) بر شما تسلیت باد
1. كودكان خلاق اغلب با آب و تاب حرف مي زنند. ذكر جزييات يك ماجرا و به تفضيل سخن گفتن مي تواند نشانه قدرت خيال و تصور زياد باشد.
2. دقت و توجه شدید در گوش دادن، مشاهده كردن يا انجام دادن كاري دارند.
3. شور و نشاط و مشغوليتهاي شديد جسماني دارند.
4. در صحبتهای خود از قیاس استفاده می کنند.
5. عادت به وارسی منابع مختلف دارند.
6. با دقت به اشیا و پیرامون خود می نگرند.
7. اشتیاق به صحبت کردن درباره كشفيات با ديگران دارند.
8. توانایی ابداع بازیهای جدید و تغییر در بازیها دارند.
9. کنجکاوی زیادی برای سردرآوردن از امور دارند.
10. در گفتار خود جسارت زیادی دارند.
ادامه مطلب...
بسيارى از دانشمندان و بزرگان انديشه وقتى از خاطرات كودكى خود مى گويند خواندن قرآن مادر يا دعاهاى او سر سجاده را از تأثيرگذارترين اتفاقات آن دوران مى دانند.
نزديكترين فرد به هر نوزاد و پيش از آن هر جنينى مادر اوست كه هر صدايى را كه او بخواهد فرزندش به آن انس مى گيرد.
درباره تأثير صداى قرآن روى جنين تحقيقات زيادى انجام شده است و روانشناسان ، متخصصين شنوايى، و نيز مدرسين قرآن مى گويند: جنين با هر صدايى كه انس بگيرد پس از تولد و در دوران كودكى به آن صدا پاسخ آشنايى مى دهد. به طورى كه در يكى از آموزشگاههاى خارج از كشور تحقيقى را روى گروهى از دانش آموزان انجام دادند، معلمين كلاس موسيقى خاصى را پخش كردند و از كودكان خواستند كه هر كدام پيش از آن، همان موسيقى را شنيده است اعلام كند، تنها يكى از كودكان گفت من قبلاً اين صدا را شنيده ام، پس از بررسى متوجه شدند اين موسيقى را مادر كودك در ايام باردارى گوش مى داده و به همين دليل اين صداى خاص براى دانش آموز آشنا بوده است.
ادامه مطلب...
برای ریشه ای تر کردن اصول و فروع دین بهتره که نسبت به هر کدوم از اونا با استفاده از ابعاد مختلف انسانی اطلاعاتی رو در اختیار کودکان قرار دهیم (البته با توجه به سن کودک و درک اون).
شعر و ادبیات فاخر و زیبا روشی است برای انتقال مفاهیم دینی با استفاده از بُعد زیبایی شناختی.
می تونیم در خلال این شعر با استفاده از داستان هایی که مربوط به رفتار و مهربانی های پیامبر (صلی الله علیه)، بالاخص رفتار ایشان با کودکان هم اطلاعات فرزند دلبندمون رو بالاتر ببریم و هم بذر عشق و علاقه رو در وجود اون بکاریم ان شاءالله.
ای یار مهــــــــــــربانم بگــــــــــو تا که بدانم
چــــــــه دانی از نبـوت هـــدایت و رســـــالت
بــدان کـــه پیغمبـــران آمـــــــده اند در جهان
ادامه مطلب...
ان اشكر لي و لوالديك
از من و از پدرو مادر خود تشكر كنيد
اهداف:
1- حفظ صحيح آيه با لحن عرب با توجه به قواعد تجويدي مربوط به آيه
2- حفظ معني در حد درك كودك
3- شكر خدا را به جا آوردن
4- تشكر از زحمات پدر و مادر براي رضاي خدا
5- آموزش كودك به رعايت ادب و احترام در برخورد با پدر و مادر
6- آموزش كودك در قدرداني از خداوند و پدر و مادر، با اطاعت كردن از آنها(اطاعت از خدا و اطاعت از والدين)
7- به كارگيري معني آيه در تمام لحظات زندگي
شيوه آموزش:
بچه هاي خوبم امروز مي خوام يكي ديگر از آيه هاي خدا را براي شما بگم.آيه چي بود؟ آفرين حرفاي خوب خداجون و سفارش خداي خوب و مهربون.
خداجون در اين آيه به ما سفارش كرده از سه نفر تشكر كنيم.
پدر ومادر ما خيلي مهربان هستند، زحمات زيادي هم براي ما كشيده اند حالا بگيد ببينم اين پدر و مادر مهربان را چه كسي به ما داده ؟ آفرين خدا، ديگه خدا چي به ما داده؟ميوه-غذا-سلامتي-خونه-خورشيد-درخت و ....
حالا كه خدا اين همه چيزاي خوب خوب به ما داده بهتره در
ادامه مطلب...
آیا می دانید .... قرآن دارای 114 سوره است.
آیا می دانید ....قرآن دارای 6236 آیه است.
آیا می دانید ....قرآن 114 بسم الله الرحمن الرحیم دارد.
آیا می دانید ....قرآن دارای 120 حزب می باشد
آیا می دانید ....قرآن 30 جز دارد.
آیا می دانید ....بزرگترین سوره قرآن بقره است.
آیا می دانید ....كوچكترین سوره قرآن كوثر می باشد.
آیا می دانید ....بهترین آیه، آیه الكرسی است.
آیا می دانید ....آیه 282 سوره بقره بزرگترین آیه قرآن است.
آیا می دانید ....عظیم ترین آیات بسم الله الرحمن الرحیم می باشد.
آیا می دانید ....كوچكترین آیه قرآن مدها متان در سوره الرحمن است.
آیا می دانید ....بهترین شب در قرآن شب قدر است.
آیا می دانید ....بهترین ماه در قرآن ماه رمضان است.
آیا می دانید ....بهترین سوره قرآن یس است.
آیا می دانید ....سوره حمد به مادر قرآن معروف است.
ادامه مطلب...
تربيت اجتماعي در ادعيه و زيارات
پيدايش زمينه احياي فرهنگ ديني از رهگذر پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري حضرت امام خميني رضوان الله تعالي عليه در ايران، فرصت خوبي را براي تدوين و تاليف علوم و معارف الهي فراهم ساخت. از اين فرصت استثنائي، بهره برداري هاي قابل توجهي نيز شد، لكن ترديدي نيست كه ميان آنچه تاكنون به انجام رسيده با آنچه بايد انجام گيرد، فاصله زيادي وجود دارد. ارزيابي منصفانه كارهائي كه در طول دهه هاي اول و دوم عمر نظام جمهوري اسلامي تاكنون در زمينه تدوين و تاليف علوم و معارف الهي صورت گرفته، نشان ميدهد همت بلندي بكار رفته و كارهاي بزرگي به انجام رسيده است. اين واقعيت هنگامي بيشتر رخ مينمايد كه موانع راه را نيز در نظر بگيريم و با توجه به مقدورات به داوري بنشينيم . عوارض همه جانبه 8 سال جنگ تحميلي كه بطور مستقيم و غيرمستقيم بخش عمده اي از وقت نيروهاي فرهنگي اهل تدوين و تاليف را به خود اختصاص داد و ضرورت حضور اين نيروهاي كيفي در عرصه فعاليتهاي سياسي اجتماعي بمقتضاي نيازي كه نظام نوپاي جمهوري اسلامي به آنها داشته و دارد، از جمله اموري هستند كه در اين ارزيابي بايد در نظر گرفته شوند. با اينحال، در اين واقعيت نيز نبايد ترديد كرد كه در همين دوران اگر از امكانات موجود با برنامه ريزي دقيق و سازماندهي عالمانه بهره برداري ميشد، از دوباره كاريها جلوگيري بعمل ميامد، استعدادهاي بالفعل به درستي بكار گرفته ميشدند و نيروهاي بالقوه با جهت دهي حساب شده اي به فعليت ميرسيدند، قطعا كار بيشتري صورت ميگرفت و امروز ميتوانستيم مطمئن باشيم كه صاحب محصول فرهنگي متناسب با امكانات و مقدورات، نيز هستيم. اينكه در فرداي پايان جنگ تحميلي و در دوران بازسازي، احساس آسيب پذيري از تهاجم فرهنگي غرب براي دلسوزان انقلاب و نظام اسلامي يك دغدغه جدي است، اين خود روشن ترين نشانه عدم تناسب ميان كاركرد فرهنگي ما و اقتضائات اين دوران است. بي ترديد مسئولين نظام جمهوري اسلامي و ملت انقلابي ايران، در دوران جنگ تحميلي رژيم عراق بر جمهوري اسلامي ايران، وظايف خود را به شايستگي انجام دادند و به حق ميتوان گفت اين مردم و دولتمرداني كه برگزيدند
ادامه مطلب...
" رنگ خداست وچه رنگی بهتر از رنگ خدا و ما او را می پرستیم. "
سوره بقره آیه 138
قصه هایی که خدا می گفت آبی بودند، آبی ارغوانی. قصه های خدا ما را یاد آسمان می انداختند، یاد آسمان و دریا. یاد لبخندهایی که آبی بودند، یاد بادهایی که روی عرشه می وزیدند و یاد اتفاق هایی که آرام می افتادند.
شعرهایی که خدا یادمان می داد سبز بودند، سبز چمنی. شعرهای خدا مارا یاد درختان می انداختند. یاد درختان و بهار. یاد نگاه هایی که سبز بودند و یاد روزهایی که مثل نسیم، آرام می وزیدند و در تقویم ما جا می شدند.
دست های خدا پر از قصه و شعر بود. قصه ها وشعرهایی که همرنگ دنیای ما بود. اصلا انگار تکه ای از ما بود. قصه ها و شعرهایی که در آن ها رنگین کمان بود و روحمان را رنگ می کرد.
ادامه مطلب...